Politikk - helse og velferd

                

Vi trenger større og mer robuste kommuner for å kunne tilby et godt fagmiljø for helsepersonell, og for å sikre demokratisk styring av den nye helsesatsingen. Pressemeldinger, medieklipp og nettsaker her.

 

Bedre eldreomsorg forutsetter mer robuste kommuner

13.08.2009 - Eldreomsorgen trenger Venstres velferdsreform. Langt flere helse- og omsorgstjenester må utføres der folk bor. Dette krever sterkere kommuner, pengeoverføringer til kommunene og mer lokalt ansvar, sier Gunn-Vivian Eide.

Les mer her

 

- Voss kan visa veg

29.06.2009 - Når Bjarne Håkon Hanssen er så tam, så får Voss sjukehus visa veg, seier Gunn-Vivian Eide til Avisa Hordaland. Hun besøkte Voss på mandag.

Les saken her

 

Vil gi helsehjelp til utviste

28.01.2009 I NRK i dag kom det frem at Kirkens Bymisjon vil hjelpe illegale innvandrere med helsetjenester, selv om de er ulovlig i landet. Gunn-Vivian Eide disse må sikres samme rett på medisinsk behandling som den øvrige befolkning.

Les saken her

 

Skal ulovlige innvandrere få helsehjelp?

04.02.2009 I forrige uke ble det kjent at Kirkens Bymisjon i Oslo vil åpne helsesenter for illegale innvandrere. Flertallet av de politiske reaksjonene har avslørt en skremmende uvitenhet og manglende humanitet i partier som H, FrP og AP. Heldigvis har både legeforeningen og kronprinsesse Mette-Marit vist en rakrygget holdning.

Les om saken

 

Feil medisin fra helse-Hanssen

19.06.2009 I dag la helse- og omsorgsminister Bjarne Haakon Hansen frem den nye Samhandlingreformen. – Hanssen tenker riktig, men er milevis unna å foreslå tiltak som faktisk vil bedre utfordringene i helsesektoren, sier Gunn-Vivian Eide, stortingskandidat for Venstre.

Les saken her

 

Vil slette studiegjelden

22.06.2009 Det må drastiske tiltak til for å øke rekrutteringen av helsearbeidere, mener Venstres Gunn-Vivian Eide. Det skriver Bergens Tidende i dag.

Les hele saken

 

Helsehjelp til utviste

Gunn-Vivian Eide (V) vil ha et eget helsesenter for illegale innvandrere i Bergen.

Les hele saken

 

 

 

Jeg jobber som lege på Haukeland universitetssykehus og holder på med spesialisering innen psykiatri.

Tidligere har jeg vært leder av Norges Unge Venstre og kommunalråd i Bergen.

 

For tiden er jeg styremedlem i BIFF og styreleder i BIT Teatergarasjen, samt styremedlem i Hordaland Venstres fylkesstyre og i Bergen Parkering KF. Jeg er også aktiv i Sydnes og Nøstet velforening, der jeg er leder for sjøbadkomiteen.